TAKTILOBAR

Partneri:
OSBRUL

Period realizacije:
2021

Ukupan budzet:
3.608 

Fond:

Taktilobar - Prva faza - 2020

Projekat TaktiloBAR je veoma specifičan projekat koji ima za cilj saradnju NVO Gradionica i OSBRUL (Organizacija Slijepih za Bar i Ulcinj). Ideja članova Gradionice se ogleda u osmišljavanju sistema TaktiloBAR popločanja za osobe sa djelimičnim ili poptunim oštećenjem vida, poznatijim kao taktilne staze. Cilj projekta je da  unaprijedi stanje grada na polju arhitektonskih barijera i planiranja taktilnih staza za području teritorije opštine Bar. 

Specifičnost ovog kompleksnog projekta ogleda se u njegovoj inovativnosti da se na kreativan, ali prije svega praktičan način, obezbijedi mogućnost formiranja taktilnih staza u Baru u dogledno vrijeme i kroz različite faze. Kreativni aspekt TaktiloBAR projekta je njegova apsolutna prilagodljivost lokalnom kontekstu i lokalnim potrebama, ali i mogućnost dalje razrade ovog projekta u širem regionalnom kontekstu nakon završetka pilot projekta u Baru. Parktičnost istog je najbitniji aspekt utoliko što će se osmisliti projekat za konkretno razrješavanje problema taktilnih staza u Baru i isplanirati fazno uredjenje trotoarskih površina i njihovo prilagođavanje.


Novosti o Projektu COMPLICITIES/FYM

O Nama

Nvo Gradionica je relativno mlada nevladina organizacija oformljena 2019. godine sa ciljem promocije i poboljšanja uslova javnih dobara, (ne)materijalne baštine i životne sredine kroz prizmu dizajna, arhitekure, urbanizma, lijepih umjetnosti i IT. 

Kontakt

Makedonska B3/3
8500 Bar
Crna Gora
email: info@gradionica.me

Scroll to Top