re:play

Partneri:

Pazi!Park (Slo), Kreativni Krajobrazi (Cro), Škograd (Sr), Qendra Marredhenie (Al)

Period realizacije:

2020-2023

Ukupan budzet:
424.947,00

Re:play - redesigning playscapes with children of the western balkans

RE:Play – Redesigning playscapes for Western Balkans je projekat kojim je NVO Gradionica, u saradnji sa još četri organizacije iz Zapadnog Balkana, dobio na konkursu poziva za saradnju organizacija Zapadnog Balkana i Evropske Unije. Tema projekta su pejzažna igrališta. Djetinjstvo u urbanim cjelinama je hiper-zaštićeno, pretjerano organizovano rasporedima, socijalno podijeljeno i odvojeno od prirode. Poslednje decenije planiranja prostora potčinjena potrebama automobila i vozača i drastično su narušila mogućnost djece da se nezavisno kreću i igraju u gradovima. Kulturne norme koje se tiču ranog djetinjstva su postale preopterećene smanjivanjem rizika, a ovo za rezultat ima u sve češće dosadna igrališta sterilisana od bilo kakvog rizika, koja djteinjstvo tretiraju više kao obavezu koja se mora upravljati nego mjesto na kojem djeca uče. 

Novosti na projektu Re:Play
Re:play
admin
Re:Play krenuo sa aktivnostima

Projekat Re:Play krenuo sa aktivnostima RE:Play – Redesigning Playscapes with children of Western Balkans je krenuo sa aktivnostima na planiranju i povezivanju partnera. Tim NVO Gradionica je jedan od pet

Više »

O Nama

Nvo Gradionica je relativno mlada nevladina organizacija oformljena 2019. godine sa ciljem promocije i poboljšanja uslova javnih dobara, (ne)materijalne baštine i životne sredine kroz prizmu dizajna, arhitekure, urbanizma, lijepih umjetnosti i IT. 

Kontakt

Makedonska B3/3
8500 Bar
Crna Gora
email: info@gradionica.me

Scroll to Top